PAROHIA ORTODOXA "ÎNALTAREA DOMNULUI" TG. LAPUS
ADRESA
str. STADIONULUI nr. 1
TG. LAPUS, jud. MARAMURES
Tel. 0262.385.763
NOUTATI


ACASA                EVENIMENTE                PROGRAM                PREOT-PAROH
Copyright
©
Parohia Ortodoxa "Înăltarea Domnului" Tg. Lăpus
Administratori site:
       Pr. Florin Stan
       Inst. Cristina Stan
Cercul pedagogic al profesorilor de Religie
                                                                                                       
                                                                                                       Prof. Mariana Pop

       Vineri 21 noiembrie 2008 s-a desfăşurat la Liceul Teoretic,, Petru Rareş” din Tg. Lăpuş Cercul profesorilor de Religie din Zona Lăpuş.

       Ordinea de zi:
Lecţie demonstrativă: Biblia sau Sfânta Scriptură, la clasa a X-a , susţinută de d-na prof. Cristina Ciceu.
Biblia-referat, susţinut de d-na prof. Rodica Vele, Grupul Şcolar Tg. Lăpuş.
Lecturile biblice şi locul lor în cadrul  Sfintei Liturghii - referat susţinut de d-na prof. Reghina Tomai, Şcoala Lăpuş.
Anul jubiliar al Sfintei Scripturi şi al Sfintei Liturghii: exemplu de bună practică, Concursul Naţional de creaţie literară, unde eleva Borodi Lorena Bianca, clasa a III-a A, de la Grupul Şcolar Tg.Lăpuş, a obţinut Locul I la secţiunea poezie, ciclul primar, cu poezia Biblia ( informare prof. Mariana Pop ).
Comunicat către profesorii de religie pentru implicarea în proiectul naţional ,, Hristos împărtăşit copiilor”,  pr. Florin Stan, inspector eparhial, Biroul pentru catehizarea tineretului.
Diverse - olimpiada de religie, inspecţii metodice, noua programă, organizarea manifestării de Crăciun.

       Activitatea s-a desfăşurat într-o atmosferă destinsă, sinceră ,constructivă. În luările de cuvânt s-au făcut aprecieri atât la lecţia demonstrativă cât şi la referatele susţinute de doamnele profesoare.
       De un interes deosebit s-au bucurat şi pregătirea elevilor pentru  Olimpiada de religie, pentru a participa din acest an la faza naţională, începând cu clasa a VII-a, dar şi proiectul naţional  ,,Hristos împărtăşit copiilor”, iniţiat de Patriarhia Ortodoxă Română.  Colegii sunt dornici să se implice în programul de catehizare şi să desfăşoare împreună cu preoţii un program interesant, atractiv, pentru ca ora de religie să treacă dincolo de spaţiul şcolii şi să se realizeze o şi mai mare apropiere a elevului de Biserică şi de Hristos.