CONCERT DE COLINDE

                                                                               Prof. CRISTINA CICEU
                                                                                 Liceul Teoretic "Petru Rares" Tg. Lapus

       Nimic din  ce se află sub soare nu este nou, spune Ecclesiastul. Cu alte cuvinte, tot ce se savarseste pe lume s-a mai întâmplat cândva si se va mai întâmpla. Si totusi, există ceva nou, ceva ce nu a fost si nu va mai fi: Nasterea din Fecioară a lui Dumnezeu pe pământ. Depasind orice putere de întelegere umana evenimentul rămane unic. Orice limbaj am invoca nu va fi niciodată suficient de cuprinzător pentru a putea explica cum Dumnezeu, care este de necuprins, a putut fi cuprins de pântecele unei fecioare.
       In fiecare an retrăim  minunea din ieslea Betleemului. Cerul se coboară pe pamant, iar omul îsi  înaltă sufletul spre cer cântând : "Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu si pe pământ pace, între oameni bunăvoire!"
       Spre slava lui Dumnezeu Biserica Ortodoxă "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" din Targu Lapus a găzduit, joi 11 decembrie 2008, concertul de colinde al profesorilor si elevilor de la Liceul Teoretic "Petru Rares", sub bagheta diaconului ANDREI BABOSAN, concertul bucurându-se de un real succes.
       Invitati speciali la acest eveniment au fost copiii de la Grădinita cu program prelungit din Targu Lapus, pregătiti de către  educatoarele lor (Adina Tura, Mirela David, Cristina Stan, Ioana Babosan, Elena Marton), dar si corala studentilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Baia Mare.
    Ne-am bucurat de prezenta doamnei inspector MARIA GLIGAN si a Părintelui inspector ALEXANDRU BUTEAN, care, în final, au subliniat importanta colindei, ca specie reprezentativa a spiritualitătii romanesti si totodata au transmis tuturor celor aflati acolo binecuvântarile Prea Sfintiei Sale, Episcopul JUSTINIAN CHIRA.
      Multumim tuturor celor care au facut posibil acest eveniment: elevi, profesori, sponsori, colaboratori, invitati si nu în ultimul rând gazdelor noastre Pr. Prot. IOAN CICEU  si Pr. NUTU IVANCIUC.
      Fie ca Sarbatoarea Nasterii Domnului sa va aduca pace, bucurie si lumina!