DIPLOME DE APRECIERE pentru ÎNVĂȚĂTORII și PRIMARII orașului Tg. Lăpuș

Posted on Posted in anunt, evenimente

Cu ocazia Anului Omagial al satului românesc și al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari, duminică 15 decembrie 2019, parohia noastră a acordat, cu binecuvântarea Preasfințitului IUSTIN, Episcopul Ortodox al Maramureșului și Sătmarului, DIPLOME DE APRECIERE pentru ÎNVĂȚĂTORII din parohie și pentru cei care frecventează și sprijină biserica noastră, precum și pentru 3 foști PRIMARI ai orașului Tg. Lăpuș și primarului actual Mitru Leșe.

Învățătorii apreciați sunt: Pop Rodica (post-mortem), Pop Ioan, Filip Victoria, Horț Lenuța, Bel Zorica, Timbuș Otilia, Filip Ana, Ionce Veronica, Pop Camelia, Pop Mariana, Stan Cristina-Elena.

Primarii orașului Tg. Lăpuș care au primit Diplomă de apreciere sunt: Pop Ioan (primar și viceprimar în perioada 1968 -1989), Buda Ioan (1990 – 1996; 2000 – 2003), Bel Mircea (1996-2000) și Mitru Leșe (2004 – prezent).

Cu această ocazie a fost subliniat efortul Bisericii Ortodoxe de a forma preoți și învățători pentru luminarea spirituală și culturală a poporului român și pentru păstrarea conștiinței naționale, precum și efortul generației contemporane de învățători de formare a copiilor de azi.

Nu în ultimul rând, au fost evidențiate eforturile edilitar-gospodărești ale primarilor lăpușeni pentru dezvoltarea și urbanizarea orașului și buna colaborare dintre instituțiile de bază ale comunității: Biserică, Școală și Primărie.