PREZENTARE DE CARTE “CALATOR IN TARA SFANTA”

Posted on Posted in anunt
Astăzi, 04 octombrie 2020, după Sf. Liturghie am prezentat cartea de poezii CĂLĂTOR ÎN ȚARA SFÂNTĂ a d-nului Grigoraș Ciocan.
Pentru majoritatea semenilor noștri de astăzi care pleacă la muncă în străinătate, călătoria în țările occidentale este o ocazie de a câștiga prin muncă bunuri materiale. De un itinerariu diferit a avut parte și bunul nostru credincios Grigoraș Ciocan. În urmă cu mai bine de 20 de ani a călătorit în Orient pentru a munci, pentru a prospera material. Astfel a ajuns în Israel, în Țara Sfântă. În scurt timp, însă, munca și călătoria s-au transformat pentru domnul Grigoraș într-un pelerinaj, într-o călătorie verticală spre cer.
Prin lucrarea lui Dumnezeu, Domnul nostru Iisus Hristos, Cel răstignit și înviat, a călătorit cu el, precum odinioară cu Sfinții Apostoli pe drumul Emausului, luminându-l și înflăcărându-l în credință. O experiență de neuitat care trebuia împărtășită tuturor. Dar dincolo de formele colocviale specifice vremurilor – comunicarea cu familia prin telefon, telegrame sau scrisori – pelerinul Grigoraș a simțit nevoia să-și sublimeze trăirile prin poezie. Astfel ni se oferă și nouă ocazia să ne bucurăm împreună cu cei ce se bucură, atât pentru experiența și devenirea lor personală și spirituală, cât și pentru faptul că vedem în autor expresia diacronică a credinței, talentului și iubirii de frumos a poporului român.
Citind poeziile, dar mai ales sufletul domnului Grigoraș, nu putem decât să îl felicităm, să îl admirăm și să ne exprimăm recunoștința că este unul dintre noi, lăpușan, român și ortodox.
În acest an 2020, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române An Omagial al pastorației părinților și copiilor, recomandăm oricărui iubitor de frumos și de Dumnezeu să citească aceste poezii scrise din dragoste de Dumnezeu, familie și țară.